4 juni 2012

Tyskland hittills


Fredagen den 1 Juni var det skolavslutning, och på kvällen/natten firade vi vid Melody. Ca. 3 tiden på natten startade vi från Jeppis och körde ner mot Tammefors. Kl. 10 lyfte planet, och resan varade ca. 2 timmar. Så var vi då i Tyskland. Sen tog vi taxi till tågstationen där det första problemet började. Man skulle köpa biljett vid en automat som vi inte fattade ngt av (fastän den var på engelska), så tillsist fick vi gå till infon, där en gubbe förklarade var tågen var. Dessutom skrattade han åt oss när vi inte fattade. Tillsist var i alla fall biljetterna köpta, och vi hade ca. 6 minuter att hitta rätt tåg. Som tur hann vi. Framme i Herford blev vi mötta av 2 st från tysk-finska föreningen. De visade oss var Bugatti var, och sedan for vi till vår lägenhet som är jättemysig! Storleksmässigt är den ungefär som min, fast rummen är fler och mindre. När vi hade burit upp våra 17-kilosväskor för alla 3 trapporna tog de med oss för att köpa mat i en Lidl-liknande butik.

Konstateranden om Tyskland såhär långt:
* Vissa är jättetrevliga, och försöker verkligen förstå vad man menar fastän de inte kan ett ord engelska J
* Det är billigt här J
* Det är så otroligt fint! Det är träd och grönt överallt, inne i staden också. Dessutom är vissa hus jättefina, vita med bruna bräder i ett rutmönster J

Jag hade inga höga förväntningar på Bugatti av ngn anledning, men jag blev mycket positivt överraskad. För det första är huvudingångsbyggnaden jättemodern (dessutom nybyggd, den öppnade för en månad sen) och snygg. För det andra var alla väldigt trevliga hela tiden, och speciellt vår handledare förklarade allt jättebra J För det tredje fick vi SY :D Vi hade förväntat oss att måsta städa och springa ärenden och sånt, men tydligen inte. Maskinerna är nästan samma som i hemma, så det var inte så svårt. Ännu har vi bara sytt övningar, och det ska vi göra imorgon också. Jag vet inte om de tänker ha oss att sy riktiga kläder sen också? Föresten har alla trafikljus 2 röda gubbar. Why??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leave your opinion :)